Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Imam diplomu, a posao ne! Zašto?

Go down

Network | Pribava Imam diplomu, a posao ne! Zašto?

Komentar by Admin on Wed 17 Mar 2010, 02:36

Često čujete ovo pitanje, zar ne? Nekoć je srednjoškolsko obrazovanje bilo dovoljno za pronalazak posla. Danas 15-ak godina kasnije ni diplomom u ruci posao nije lako naći.

Iz godine u godinu, sve više i više studenata završava fakultet. Sretni, ponosni, diplomom u ruci misle da je njihovim mukama kraj. Nažalost, ono što slijedi teže je od svih ispita na fax-u - pronalazak posla?! Vratimo se u prošlost. U bivšoj državi malo koji čovjek sa diplomom nije imao posao. Uporedimo to sa današnjom situacijom. Unazađanje je očito. Zbog čega?

Godinama broj nezaposenih se povećava, posebno broj mladih osoba. Aktualna kriza uvela je recesiju i u srednju klasu. Visokoobrazovani radnici u posljednjih godinu dana na udaru su otkaza više nego ikada, nova radna mjesta se ne otvaraju, a fakultet prvi put nakon niza godina ne znači i lakšu ulaznicu na tržište rada. Istina zar ne? Kako se nositi sa ovim problemom?

Bolje ili lošije vrijeme je ipred nas? Da li je vrijeme da oni stariji napokon odu u penzije/mirovine, a svoja radna mjesta prepuste nama? Takvih je mnogo, zar ne? (profesora, ekonomista, pravnika, medicinara itd...) Šta danas upisati sa nadom da će posao biti osiguran?

Vaše mišljenje...

(Network | Pribava)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu