Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Amel ef. Nurikić i Zihnija ef. Mehinbašić - Još jedan primjer zašto su najbolji

Go down

Network | Pribava Amel ef. Nurikić i Zihnija ef. Mehinbašić - Još jedan primjer zašto su najbolji

Komentar by Admin on Wed 13 May 2009, 20:20


Dva velika covjeka u MZ Pribavi i MZ Lohinji

Primjer iz Pribave i Donje Lohinje u kome dvojica ljudi u svome poslu bježe nekoliko koraka od drugih,oni su ono što sa ponosom ističemo,tamo gdje nema politike i političara,gdje isijava samo pozitivna energija,u svojim Džematima sa svojim velikim i malim Džematlijama žive i rade Amel ef Nurikić i Zihnija ef Mehinbašić.Oni su u svome radu daleko ispred drugih i sumnjam da će ih neko uskoro stići…Iskorak koji su oni napravili u svome radu ,u svojim Džematima za mnoge će ostati… nedostižan.

O njihovom radu sam ovdje često pisao,i uvijek sam se tome radovao.Pisao sam organizaciji vjerskih skupova u njihovim Džematima ,o njihovim uspjesima na posljednjem takmičenju polaznika Mektebske nastave u kojima su zauzeli prvo i drugo mjesto,ali i ono o čemu želim danas pisati je zajednički Obilazak Šehidskog Mezarja u Pribavi.


(foto-čas istorije na Šehidskom mezarju u Pribavi)

Dana 09. 05.2009.godine šezdesetak polaznika mektebske nastave iz džemata Pribava i Lohinja je u pratnji svojih muallima Amela ef. Nurikića i Zihnije ef.Mehinbašića obišlo šehidsko mezarje Pribava.


(foto-zajednička fotografija na Šehidskom obilježju u Pribavi)

Proučen je Jasin i dova pred duše šehida,a nakon toga je okupljenima održao čas historije ratni komadant Džemo Jukan,te u kratkim crtama ispričao djeci šta se ovdje dešavalo u periodu od 1992. do 1995. godine,o herojskoj borbi našeg naroda protiv agresora ,te šta znači velika žrtva koju su dali naši šehidi.


(Foto -Zihnija ef.Mehinbašić,Amel ef.Nurikić i ratni komadant i općinski Vijećnik Džemo Jukan)

Komadant Jukan je pozvao djecu da što češće posjećuju mezarja naših šehida,da ih se sjećaju fatihom,te da od svojih roditelja i starijih traže da im pričaju o tim teškim vremenima.(foto -Uređenje Mezarja)

Nakon časa historije pristupilo se čišćenju i uređenju mezarja,a poslije toga nastavljeno je sportsko druženje učenika na stadionu Pribava.


(foto-sportsko druženje na stadionu u Pribavi)

Cilj ovog teksta je da se zabilježi njihov rad,jer on mora biti primjer mnogima.Da smo mi normalno društvo i normalna sredina ,danas bi najviša priznanja koja se dodjeljuju na našoj Općini ,sigurno bila sa imenima njih dvojice,a mi se nebi sitidili čitajući "obrazloženja" zašto se najviša priznanja dodjeljuju nekim ljudima.Ali to je stvar onih koji predlažu i odlučuju… mi u Donjoj Lohinji smo ove godine odlučili da priznanje koje se dodjeljuje povodom dana Mjesne zajednice dodijelimo našem Zihniji ef,ponosni smo što je kroz svoj rad pokazao da i mi u Lohinji možemo biti bolji od drugih.Pošto je ovaj Blog zamišljen da zabilježi važnije događaje iz ovog dijela naše općine ,oni koji posjećuju ovu stranicu netrebaju se iznenaditi ako uskoro pročitaju o još nekoj lijepoj akciji u organizaciji NAŠIH Zihnije ef. Mehinbašića i Amela ef. Nurikića i siguran sam da Onaj koji je Najpravedniji neće zaboraviti njihov rad i da će ih On nagraditi onako kako zaslužuju.

(fruit.gracanica)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu