Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Foto i Video: Delegacija povodom završetka rekonstrukcije vodovoda u Pribavi

Go down

Network | Pribava Foto i Video: Delegacija povodom završetka rekonstrukcije vodovoda u Pribavi

Komentar by Admin on Fri 08 Jun 2012, 19:37

U četvrtak 07.06.2012.godine je u posjeti općini Gračanica i Mjesnoj zajednici Pribava boravila delegacija vlade Japana na čelu sa Ambasadorom ove zemlje u BiH Nj.e. Hideom Yamazakijem.

Uz ambasadora delegaciju su činili i prvi sekretar Yoshiaki Makino te Junko Sato koordinatorica projekata saradnje japanske organizacije GAGP sa BiH. Japanska delegacija primljena je u zgradi općine u Gračanici, a domaćini su im bili općinski načelnik Nusret Helić, te direktor javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Gračanica, Fuad Alić.


Cilj posjete bila je svečana primopredaja "Projekta poboljšanja sistema vodosnadbijevanja u Pribavi" u kojem je vlada Japana učestvovala sa 118 000 KM. Ostatak sredstava obezbjedila je lokalna zajednica, općina, mještani Pribave te "VIK" Gračanica. Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija oko 2 km vodovodne mreže.

Predsjedavajući Vijeća mjesne zajednice Pribava, Sejfudin Kopačić zahvalio se svima koji su učestvovali u rekonstrukciji dijela vodovodne mreže u Pribavi koji je kao rezultat dao poboljšanje snadbjevanja vodom većine mještana u Pribavi.

Općinski načelnik je u svom obraćanju istakao veliko zadovoljstvo urađenim poslom, istakao je da ovo nije prva donacija vlade Japana za našu općinu, te da mu je jako drago kad se rade ali i završavaju projekti koji su od velikog društvenog značaja, kao ovaj u Pribavi.

Ambasador Japana u BiH Hideo Yamazaki, iskazao je veliko zadovoljstvo što su sredstva njegove zemlje pomogla u rekonstrukciji jednog ovako veoma značajnog projekta u Pribavi. Poručio je da je na slične projekte Japan u proteklih 16 godina uložio oko 1 milion maraka, te je dodao da je Japan bio i ostao zemlja partner ali i prijatelj BiH, Gračanice i Pribave.

Dio rekonstrukcije vodovodne mreže poboljšao je vodosnadbijevanje u MZ Pribava, što su posvjedočile i izjave prisutnih mještana.

Kako je istakao direktor VIK-a Fuad Alić projekat rekonstrukcije će trajati još oko 4 godine i tada bi trebala biti završena mreža u cijeloj MZ. Načelnik Helić je naglasio da će Općina u narednim godinama uložiti oko 9 miliona maraka u rješavanje pitanja vodosnabijevanje i u ostalim mjesnim zajednicama.

Što se tiče Pribave, ovim projektom nisu riješeni svi problemi, a prisutni mještani su dobili obećanja da će se i to riješiti u narednom periodu.

Sve fotografije možete pogledati u albumu:Ambasador Japana Hideo Yamazaki u posjeti Pribavi

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu