Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

>>> BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN <<<

Go down

Network | Pribava >>> BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN <<<

Komentar by Admin on Sun 06 Nov 2011, 00:12

Posjetiteljima Našeg web portala islamske vjeroispovijesti u BiH i dijaspori Bajram Šerif Mubarek Olsun .

Prvi dan Kurban bajrama je u nedjelju 6. novembra 2011. godine. Vrijeme neposredno do i tokom Kurban bajrama u životu muslimanskih zajednica i porodica pulsira posebnim duhovnim ozračjem kojeg karakteriziraju hadžski obredi, pripreme za prinošenje bajramske žrtve, kurbana, učenje tekbira, te drugih priprema koje ovo posebno vrijeme sa sobom nosi.
Preko 2,5 miliona muslimana iz cijelog svijeta obavlja obrede hadža, među kojima su i 1434 hadžije iz Bosne i Hercegovine, u organizaciji Ureda za hadž Rijaseta. Tokom noći hadžije će iz Meke krenuti na Arefat, što predstavlja jedan od temeljnih obreda hadža. Nakon sutrašnjeg boravka na Arefatu, prvog dana Kurban bajrama, uslijedit će silazak hadžija na Muzdelifu i Minu radi bacanja kamenčića.
Danas, subota, nakon sabah namaza počinje učenje tekbiri-tešrika nakon obavljenih farz namaza i završava se sa ikindija namazom četvrtog dana Kurban bajrama. Također, dan uoči Kurban bajrama, Jevmu-l-Arefe, lijepo je da muslimani provedu u postu i na taj način dočekaju Bajram.
Važna odlika Kurban bajrama jesu i pripreme za prinošenje žrtve, kurbana, kao važnog vjerskog čina koji u sebi nosi brojne poruke i snažnu simboliku.
Podsjećamo da će se centralna bajramska svečanost na području Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održati u Sarajevu u Gazi Husrev-begovoj džamiji. Bajram-namaz će imamiti i bajramsku hutbu održati reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić.

Bajram namaz je u 07:07 minuta. Nakon sabah-namaza (05:40) bajramski program će početi.

Uredništvo web portala "Network | Pribava" svim Bošnjacima, Muslimanima, upućuje najiskrenije čestitke u povodu najvećeg muslimanskog praznika Bajrama. Želja je mnogo i teško ih je sve nabrojati pa je zbog toga možda najbolje samo napisati da Vam, cijenjeni posjetitelji Našeg web portala, Naši dragi prijatelji, želimo ono što samo prijatelj može poželjeti prijatelju.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.


S Poštovanjem Vaš
(Network | Pribava)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu