Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Poceo vaser u Gracanici !!!

Go down

Network | Pribava Poceo vaser u Gracanici !!!

Komentar by Admin on Sat 07 Nov 2009, 20:30

Da Nije kisa cijeli ovaj petak, sve bi bilo drugacije i veselije - slazu se mnogi.


Petak je pazarni dan, i bez obzira sto je do zvanicnog pocetka vasara ostalo jos dva dana - spojilo bi se sve i jedan veliki vikend. Ovako, tanka nafaka - kaze Taib Husarkic - nismo isli u dzamiju govori aludirajuci na kisu kao vasarsku kaznu.
Djeca se vec pripremaju. Sabina Ibrahimovic sa vrsnjakinjama govori sta privlaci paznju djece i tinejdzera. "Cijene su iste kao i lani"
Nema balerine ali ove godine na vasaru ima dosta noviteta. "crazy dance" i "megatrip" su prvi puta u Gracanici kao atrakcije i zamjene za "balerinu", a tu su i twister, autodrum...
Porodica Dragin iz Beograda ovim se poslov vise od 80 godina. Dule je prvi puta u Gracanici.
" Od 1923. godine moja porodica je u ovom poslu. Imamo tri nove radnje koje ovdje predstavljamo a vrijeme...pa mi znamo koje je doba godine i sve je u Bozijim rukama" - kaze Dule dok sa momcima montira vasarsku atrakciju "crazy dance".
Sutra se ocekuje i dolazak gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine sa karakteristicnom vasarskom punudom
Kao i sve manifestacije ovog tipa, i ova umnogome zavisi od vremenskih prilika. Mada na vasaru odavno nema predstavljanja tradicionalnih proizvoda, cilima, zemljnog posuda., rucnog pletiva, najvrednija je njegova drustvena nota.
"Vidimo se uz vasar, dodi mi na vasar, vraticu ti pare za vasar,l dajem ti zajam do vasara, i slicne recenice i danas govore o bitnoj socijalnoj komponenti, a ponuda k'o ponuda -kao i svaki malo bolji pazarni dan!

(BKC-Gracanica)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu