Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Dobra informacija je najbolja zastita

Go down

Network | Pribava Dobra informacija je najbolja zastita

Komentar by Admin on Wed 28 Apr 2010, 11:39

Organizacija zena LARA iz Bijeljine i Drzavna agencija za istrage i zastitu SIPA organizovali su juce za ucenike gimnazije "Dr. Mustafa Kamaric" i MSS iz Gracanice RADIONICU pod nazivom " Dobra informacija je najbolja zastita".

Tema radionice je trgovina ljudima kao najorganizovaniji i najprofitabilniji kriminal danas, koji je prisutan u cijelom svijetu pa i u BiH, narocito u ratnom periodu, ali i u poslijeratno vrijeme.Podrazumijeva prostituciju, pornografiju, prinudni rad, ropstvo, trgovinu organa, trgovinu beba, prosjacenje i drugo, o cemu je govorila Zorica Stepanovic, aktivistkinja Organizacije zena LARA iz Bijeljine.

O zakonskoj regulativi kada je trgovina ljudima u pitanju, kao i o Medjunarodnim konvencijama i protokolima cijia je potpisnica i BiH, govorio je Hazim Habibovic , inspektor SIPE, a u radu Radionice aktivno su ucestvovali i gracanicki srednjoskolci sa svojim pitanjima i komentarima.

(Bkc-Gracanica)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu