Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Utvrđen kriterij za sufinasiranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola za ovu godinu

Go down

Network | Pribava Utvrđen kriterij za sufinasiranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola za ovu godinu

Komentar by Admin on Thu 21 Jan 2010, 21:32

Vlada Tuzlanskog kantona danas je usvojila Kriterije za sufinansiranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola u 2010. godini.

U skladu sa ovom Odlukom odobreno je sufinansiranje troškva linijskog i vanlinijskog prijevoza učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona u periodu januar-juni školske 2009/2010. i septembar-decembar 2010/2011. školske godine u iznosu od 90%. Ovo pravo ostvaruju učenici koji od kuće do najbliže škole putuju 4 i više kilometara, a nisu obuhvaćeni subvencijama po drugim propisima i općim aktima te učenici sa prebivalištem na području Tuzlanskog kantona koji, kao najbližu školu, pohađaju osnovu školu na području drugog kantona.
Vanlinijski-namjenski prijevoz učenika se može organizovati u slučaju nepostojanja redovnog linijskog prijevoza. Troškovi po ovom osnovu će se realizovati posredstvom osnovnih škola u Tuzlanskom kantonu, koje utvrđuju pravo na sufinansiranje prijevoza za svoje učenike. Odabir najpovoljnijih prijevoznika obavit će škole u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu