Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Join the forum, it's quick and easy

Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!
Network | Pribava
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zovite me ako treba

Go down

Zovite me ako treba Empty Zovite me ako treba

Komentar by Admin Mon 28 Sep 2009, 14:49

I hoćemo, da znate, odgovorio je predsjedavajući Predsjedništva BiH. Zovite me, ako treba, kazao je bivši američki predsjednik Bill Clinton predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću na završnoj plenarnoj sjednici koja je bila i oficijelno zatvaranje Pete godišnje skupštine.

Zovite me ako treba Bill-c10
Bill Clinton

Na kojoj je u više navrata spomenuo našu zemlju i njezine probleme.I hoćemo, da znate, odgovorio je Komšić.

Vidno zadovoljan, kasnije je Komšić poručio kako je Bosni i Hercegovini angažman nekadašnje Clintonove admi nistraci je izuzetno mnogo značio, što "zna svaki naš građanin."

Veoma je važno da predsjednik Clinton ne zaboravlja našu zemlju i dalje je spreman pomoći nam, kazao je.

Na margini 64. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacijau New Yorku,na inicijativu predsjednika Srbije, predsjedavajući Komšić se sastao sa Borisom Tadićem. Tom prilikom su usaglasili da treba ubrzati potpisivanje ugovora o granici u formi koja neće izazivati dalja odlaganja, nastaviti i ubrzati poslove oko proce sa sukcesije imovine bivše SFRJ i ojačati sve oblike ekonomske saradnje.

Srbijanski predsjednik ponovio je želju da preduzeća izdvije zemlje, kao i iz re giona, zajednički nastupaju na trećim tržištima, posebno u zemljama gdje je bivša Jugoslavija bila prisutna.

Komšić se založio da se pitanje imovine BiH i njenih subjekata na teritoriji Srbije rješava kontinuirano i u atmosferi dobrosusjedstva, postavio principijelno pitanje oko davanja agremana za našeg ambasadora u Srbiji, ukazao na elemente jednostranosti u nekim potezima našeg susjeda u saradnji sa BiH i ukazao na opasnosti koje iz toga proizilaze.

Predsjedavajući Komšić zahvalio je srbijanskom kolegi na bezrezervnoj podršci njegove zemlje kandidaturi BiH za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN-a 2010-2011.

(Network | Pribava)
Admin
Admin
Admin
Admin

Broj komentara
Broj komentara:
Zovite me ako treba Left_bar_bleue874/1000Zovite me ako treba Empty_bar_bleue  (874/1000)

Na vrh Go down

Na vrh

- Similar topics