Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Crv koji napada 1. travnja

Go down

Network | Pribava Crv koji napada 1. travnja

Komentar by Admin on Wed 01 Apr 2009, 20:26

Izuzetno aktivan kompjuterski crv Conficker, koji je već zarazio 15 milijuna osobnih računala, u novom poboljšanom izdanju danas, 1. travnja, ponovno je 'pušten u promet'.Mnogi vlasnici 'zaraženih' računala potražit će agresivnije sustave obrane protiv kreatora virusa. No, kada se to dogodi, autori virusa već će biti u mogućnosti aktivirati program koji će aktivirati 'spamove', proširiti još veću 'infekciju', usporiti internetski promet ili čak potpuno srušiti određene web stranice.

Hakeri žele zavladati internetom

'Srušiti pa podići crva, poznatog kao Conficker, pokušaj je hakera kako bi zavladali internetom i činili razne zločeste internetske aktivnosti kao što su krađa osobnih podataka, bankarskih tajnih informacija ili čak pokušaj prodaje korisnicima laženih antivirusnih programa', kaže Grant Geyer, kompjuterski stručnjak iz Symantec. Tehnički, to bi moglo opustošiti globalnu mrežu i dovesti do' virtualnih nereda' te do masovnog pada sistema. No, zaštita je ipak moguća. Osnovni su koraci nadgradnja sa službene Microsoftove stranice i dobar antivirusni program.

Vlasnike računala telefonski kontaktirati

'Svakog vlasnika zaraženog kompjutera telefonski će kontaktirati te mu dati instrukcije kako da ga aktivirati, uz put se šaleći. Vlasnici mogu dobiti instrukcije kako da akrtiviraju virus te tako pogledaju neke povjerljive informacije. Možda uopće ne dobiju nikakve upute, istina je zapravo da nitko ne znam način na koji će se virus proširiti, a baš zato je za njegov početak odabran današnji datum', dodao je Geyer.

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu