Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Ramazanska čestitka Uredništva web portala Network | Pribava

Go down

Network | Pribava Ramazanska čestitka Uredništva web portala Network | Pribava

Komentar by Admin on Mon 01 Aug 2011, 20:30

U povodu početka mjeseca Ramazana, svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini i dijaspori upućujemo najiskrenije čestitke, uz želju da ove dane provedete u dobrom zdravlju, blagostanju, duševnom miru i porodičnoj sreći.
Ramazan Šerif Mubarek Olsun!


Prema takvimu Rijaseta Islamske zajednice u BiH prvi dan ramazana i prvi dan posta je u ponedjeljak 01.augusta.2011 godine.

Ramazan je deveti mjesec po islamskom kalendaru kada je po vjerovanju muslimana Allah počeo sa objavom Kur´ana poslaniku Muhammedu. To je mjesec posta, što znači suzdržavanje od jela i pića, tjelesnih zadovoljstava, loših riječi i ponašanja. Ramazan u Bosni, kao i ostatku svijeta vrijeme je posta, molitve i okretanja unutarnjim mislima.

Uoči ramazana obično se prži halva. Upržena halva se pošećeri i dijeli ukućanima i komšijama. Ramazan u Našoj Pribavi obilježava se na tradicionalan način. Džamija bude pune vjernika koji se mole, čitaju iz Kur´ana i sudjeluju u zajedničkim iftarima. U krugu familije organizuju se druženja, ibadeti i zajednički iftari.

Ramazan Šerif Mubarek Olsun svim muslimanima i muslimankama želi
Uredništvo web portala Network | Pribava

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu