Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Čestitka portala Network | Pribava povodom 8. marta Međunarodnog dana žena

Go down

Network | Pribava Čestitka portala Network | Pribava povodom 8. marta Međunarodnog dana žena

Komentar by Admin on Tue 08 Mar 2011, 03:23

Drage posjetiteljke Našeg web portala.

Čestitamo Vam 8. mart - Međunarodni dan žena, uz želju da ga provedete okružene pažnjom na radnom mjestu i u krugu porodice.

Podsjećanje na stogodišnju borbu žena za svoja prava
Medjunarodni dan žena obilježava se u svijetu već gotovo jedan vijek, u spomen na 8. marta 1908. godine, kada je 15 000 žena zaposlenih u tekstilnoj industriji u Njujorku protestvovalo tražeći kraće radno vrijeme, bolju platu, pravo glasa i zabranu rada djece. Iako je od tada, pa do danas, učinjen značajan pomak u prepoznavanju i zaštiti ženskih ljudskih prava u svijetu, žene još uvijek nisu ravnopravne sa muškarcima.
Većina od 1,3 milijarde siromašnih u svijetu čine žene, u prosjeku imaju manja primanja od muškaraca za isti posao, a i dalje su u velikom postotku žrtve raznih vidova nasilja.

Uredništvo web portala Network | Pribava

Napominjemo da je mnogo postignuto u ostvarenju težnji da žene imaju jednake šanse i mogućnosti kao i muškarci, ali je očigledno da još uvijek u domaćem društvu postoji nejednakost na štetu žena, gotovo u svim oblastima privatnog i javnog života.

To se ne smije tolerisati i protiv toga se moramo odlučno boriti.
Ovom prilikom pozivamo institucije i pojedince da se svakodnevno zalažu za dostizanje stvarne ravnopravnosti spolova u svim područjima djelovanja, kako bi se ostvarili izvorni principi borbe za jednaka prava žena i muškaraca.

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu