Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

VIDEO: Zasijedao Opcinski stab Civilne zastite

Go down

Network | Pribava VIDEO: Zasijedao Opcinski stab Civilne zastite

Komentar by Admin on Tue 01 Jun 2010, 23:42

Opcinski stab civilne zastite Gracanica, danas je razmatro informaciju o stanju koje su uzrokovale poplave na podrucju opcine Gracanica.

Prema rijecima Mustafe Bajica, sefa Sluzbe civilne zastite od juce u 17.00 sati doslo je do izlijevanja Orahovicke rijeke, Pribavskog potoka, a jutros i Lohinjskog potoka. Vodostaj rijeke Spreceje u stalnom je porastu, zbog cega je magistralni put Doboj - Tuzla u Donjoj Orahovici pod vodom. U porastu je i vodostaj rijeke Jale.

Nakon ovih informacija Opcinski stab civilne zastite Gracanica je zakljucio da Sluzba Civilne zapstite prati stanje na terenu radi eventualnog preduzimanja odgovarajucih mjera, da vijeca mjesnih zajendica prate stanje na svom podrucju i redovno informisu Opcinski sluzbu Civilne zastite i da se uspostavi stalna koordiancija sa Kantonalnim stabom Civilne zastite.

Data su i ovlastenja sefu Sluzbe Civilne zastite da moze angazovati materijalne i ljudske resurse bez trazenja posebnih saglasnosti, te upucen zahtjev Federalnboj direkciji cesta da na putu Doboj - Tuzla na mjestima gdje je doslo do poplava angazuju inspekcijske organe radi lakseg djelovanja na otklanjanju uzroka koji su doveli do poplava.

Opsta je ocjena Opcinskog staba Civilne zastite da su kise samo jedan od uzroka poplava. Pored kise i nevremena poplave je, osim u Spreckom polju, uzrokovao najvecim dijelom ljudski faktor.U Donjoj Orahovici, Pribavi, Lendicima i drugim mejstima od strane ljudskog falktora doslo je do, uzurpacija, preusmjeravanja korita rijeka i potoka, zatvaranja propusta i slicno, sto je onemogucilo normalan protok vode i izazvalo poplave na ovim podrucjima.

Clanovi Opcinskog staba Civilen zastite su poslije ove sjednice koja je odrzana u 9,00 sati, podijeljeni u grupe obisli sva ugrozena podrucja na opcini Gracanica.

(Bkc-Gracanica)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu