Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Spreča se izlila iz svog korita , poplavljeno zemljište, pokrenuta klizišta

Go down

Network | Pribava Spreča se izlila iz svog korita , poplavljeno zemljište, pokrenuta klizišta

Komentar by Admin on Mon 22 Feb 2010, 03:20

U protekla 24 sata došlo je do porasta vodotoka na području Tuzlanskog kantona (TK), saopćio je Federalni operativni centar civilne zaštite. Prema izvještaju dežurnog na HA Modrac, blagi pad temperatura je, u toku noći, smanjio priliv vode u odnosu na juče, ali je ispust još uvijek na maksimumu.

Vodostaj na HA Modrac u 07,00 sati iznosio je 199,90 m.n.m. Rijeka Spreča se izlila i priobalno poplavila oko 50 hektara poljoprivrednog zemljišta. Otežano je kretanje za vozila na putnoj komunikaciji Kalesija - Gojčin zbog visokog nivoa vode u podvožnjaku. Nema ugroženih stambenih i infrastrukturnih objekata.
Rijeka Spreča se izlila i priobalno poplavila oko 130 hektara poljoprivrednog zemljišta u MZ Suha, Šerići, naselje Ciljuge i na jednom dijelu putne komunikacije R-469 Živinice - Dubrave - Kalesija.

Ugrožena su dva stambena i jedan pomoćni objekat koji su u potpunosti okruženi vodom a nalaze se kod mosta u Ciljugama, te lokalni put Živinice -Dubrave koji vodi preko naselja Ciljuge. Vatrogasna jedinica Đurđevik je u stanju pripravnosti. Vodostaj rijeke Spreče na mjernom mjestu Karanovac u 07,00 sati je 404 cm (kritična tačka kada se preduzimaju redovne odbrane od poplava je 300 cm).

Na području općine rijeka Spreča se izlila iz svog korita i poplavila priobalno oko 90 hektara poljoprivrednog zemljišta. Nema ugroženih stambenih i drugih infrastrukturnih objekata. Na području općine Doboj Istok Spreča se izlila iz svog korita i priobalno poplavila oko 50 hektara poljoprivrednih površina. Nema ugroženih stambenih i drugih infrastrukturnih objekata.

(TV Slon)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu