Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Neozbiljnost: Reprezentacija BiH jedina selekcija bez protivnika

Go down

Network | Pribava Neozbiljnost: Reprezentacija BiH jedina selekcija bez protivnika

Komentar by Admin on Wed 17 Feb 2010, 01:14

Nakon Saudijske Arabije, Nigerije i Paragvaja iz NSBiH licitiraju Nigerom kao mogućim protivnikom za 3. mart


Reprezentacija BiH: Vjerovatno jedina selekcija u Evropi bez protivnika
Danas je 16. februar i do 3. marta je ostalo petnaest dana, a nogometna reprezentacija BiH još ne zna ime protivnika za prvi FIFA-in termin u ovoj godini. Saga o pronalaženju protivnika za ovaj termin traje dugo i čini se da će se, nažalost, završiti bez uspjeha.

Zakasnio odgovor

Kako trenutno stvari stoje, naredni protivnik bi 3. marta mogao biti Niger. Sa ovom afričkom selekcijom bi se sastali u Londonu.

Iako iz NSBiH uvjeravaju da još postoji ponuda Nigerije, pronašli smo informaciju da će ova selekcija 3. marta u Londonu igrati protiv Paragvaja koji je, također, našoj reprezentaciji nudio prijateljski susret.

U ime Nigerijaca stanovita menadžerska agencija je 10. februara poslala ponudu za odigravanjem utakmice u Londonu, ali je po svemu sudeći brži u odgovoru bio Paragvaj.

Meč sa Saudijskom Arabijom u Rijadu je još nada i želja čelnika NSBiH. Bonus od 180.000 KM je tu primaran. Interes Saudijaca oslabio je naš selektor Safet Sušić svojim stavom da se sačeka ishod žrijeba kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. i tek onda odgovori na izdašnu ponudu.

Kako smo saznali, Saudijci su u odgovoru na našu potvrdu naveli da ne mogu organizirati utakmicu jer nismo odmah prihvatili njihovu ponudu. U Savezu se još nadaju da će dodatni pregovori uroditi plodom i da će se dogovoriti meč sa Saudijskom Arabijom.

Iako je predsjednik NSBiH Sulejman Čolaković nedavno tvrdio kako više neće biti problema sa dogovaranjem prijateljskih utakmica, jer je naša reprezentacija sada tražena, čini se da za ovaj martovski termin to i nije baš slučaj.

BiH je u posljednje dvije godine odigrala niz utakmica, među kojima su jedine jake provjere bile protiv Bugarske i Slovenije, a igrali smo sa "velesilama" tipa Azerbejdžana, NK Rijeka, Uzbekistana, Omana i Irana. Naredni ugledni rival bi, dakle, mogao biti Niger koji se nalazi na diobi 162. mjesta FIFA-ine rang liste.

Niger je po podacima sa internet stranice Svjetske međunarodne nogometne asocijacije posljednji meč odigrao još 12. oktobra 2008. godine u kvalifikacijama za SP protiv Angole i izgubio sa 1:3.

Njemačka izuzetak

U najmanju ruku neozbiljnim bi mogli nazvati ovu trakavicu vezanu za ugovaranje prijateljske utakmice. BiH je, vjerovatno, jedina evropska selekcija koja još nema protivnika za 3. mart.

Ne treba ni napominjati koliko bi neodigravanje utakmice 3. marta škodilo reprezentaciji i selektoru Safetu Sušiću, koji bi čekao još najmanje tri mjeseca priliku za debi.

Istina, za 3. juni je dogovorena utakmica sa Njemačkom, ali to bi u našem slučaju trebalo da predstavlja izuzetak koji potvrđuje pravilo.

Sa Alžirom 30. maja?


U NSBiH je stigla ponuda iz Alžira za odigravanjem utakmice 30. maja u Ženevi. Ponuda je načelno prihvaćena, ponajviše zbog toga što BiH 3. juna u Frankfurtu igra protiv Njemačke i reprezentacija bi iz Švicarske imala kratko putovanje avionom do Njemačke.

(Avaz.ba)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu