Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Oko 600 policajaca opkolilo selo Gornja Maoča kod Brčkog. Potraga za licima koja ugrožavaju BiH

Go down

Network | Pribava Oko 600 policajaca opkolilo selo Gornja Maoča kod Brčkog. Potraga za licima koja ugrožavaju BiH

Komentar by Admin on Tue 02 Feb 2010, 21:38

Na širem području Tuzlanskog kantona i Brčko distrikta BiH, rano jutros počelo je provođenje operativne policijske akcije „Svjetlost“ u kojoj sudjeluju združene snage svih policijskih agencija u BiH.

Na licu mjesta nalaze se glavni tužilac i dva tužioca Tužilaštva BiH, a u akciji sudjeluje oko 600 policijskih službenika i više desetina vozila i prateće opreme iz svih policijskih agencija u BiH, kaže se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Ova akcija provodi se na osnovu akata i naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH, a aktivnosti se provode sa ciljem otkrivanja i krivičnog procesuiranja osoba osumnjičenih za krivična djela - ugrožavanje teritorijalne cjeline Bosne i Hercegovine,napad na ustavni poredak BiH i izazivanje narodonosne, rasne ili vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Aktivnosti u okviru operativne akcije „Svjetlost“ provode se na širem lokalitetu Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona, u mjestu Gornja Maoča, sa ciljem pronalaženja predmeta i tragova krivičnih djela važnih za krivični postupak.Ova akcija najveća je združena policijska akcija u postdejtonskoj Bosni i Hercegovini i u njoj sudjeluju službenici OSA BiH, te policijski službenici Granične policije, Službe za poslove sa strancima, Državne agencije za istrage i zaštitu, MUP-a RS, Policije Brčko distrikta BiH, Federalne uprave policije, Uprave policija kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova u FBiH , kao i predstavnici misije EUPM-a u BiH.

Akcijom koordiniraju i rukovode Zajednički štab policijskih agencija u okviru akcije „Svjetlost“, sa sjedištem u Brčkom, na čelu sa direktorom Federalne uprave policije, glavnim tužiocem Tužilaštva BiH i tužiocima Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.
Akcija je još uvijek u toku i tokom dana se očekuju opširniji detalji o ovoj akciji.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu