Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Ponovno u porastu vodostaji u TK

Go down

Network | Pribava Ponovno u porastu vodostaji u TK

Komentar by Admin on Tue 29 Dec 2009, 01:13

Iako je tokom vikenda došlo do povlačenja rijeke Spreče sa poplavljenih površina, uslijed obilnih padavina u protekla 24 vodostaji su ponovno u porastu.

Na području općine Doboj-lstok rijeka Spreča ima tendenciju rasta. Poplavljeno je oko 120 ha poljoprivrednog zemljišta u području od Male Brijesnice i dalje nizvodno.
Na teritoriji općine Gračanica rijeka Spreča je poplavila oko 100 ha poljoprivrednog zemljišta na potezu od Miričine do Stjepan polja. Nivo rijeke Spreče, na mjernom mjestu Karanovac, općina Gračanica, je 380 cm, što je 10 cm više u odnosu na mjerenje izvršeno prije 24 sata.

Na području općina Kalesija i Živinice rijeka Spreča se povukla u svoje korito ali je u općini Živinice pod vodom još oko 50 ha poljoprivrednog zemljišta.
Na području TK nisu poplavljeni stambeni, privredni niti infrastrukturni objekti.
Prema jutrošnjem izvještaju od 07,00 sati, vodostaj na brani jezera Modrac je 199,82 metra nadmorske visine, odnosno 14 cm do preljeva i u odnosu na jučerašnji izvještaj porastao je za 12 centimetara. Ukupno isticanje kroz temeljne otvore na brani je 75,2 m3/s.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu