Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

50 000 nezaposlenih osoba u TK mogu ovjeriti zdravstvne knjižice

Go down

Network | Pribava 50 000 nezaposlenih osoba u TK mogu ovjeriti zdravstvne knjižice

Komentar by Admin on Fri 25 Dec 2009, 16:51

Za oko 50 hiljada osoba koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje TK, a koje imaju pravo na zdravstveno osiguranje, danas je došao kraj višemjesećnim problemima ovjere zdravstvenih knjižica.

Služba za zapošljavnje TK uplatila je danas na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja TK 2 010 000,00 KM. Time su za nezaposlene osobe izmirene obaveze do kraja godine. Do rješenja ovog problema došlo je nakon što je novac za zdravstveno osiguranje nezaposlenih osoba u TK obezbjedio Zavod za zapošljavnje FBIH.

Uprkos problemima sa nedostakom novca nezaposlne osobe u TK zdravstveno osiguranje trebali bi imati i u narednoj godini zahvaljući sredstvima Zavoda za zapošljavanje F BiH. Naime, ova je ustanova, u skladu sa svojim i zakonskim obavezama da pomaže kantonalnim službama za zapošljavanje, planirala da u narednoj godini Službi u TK doznači 2 650 000,00 KM. Iznos koji je potreban za uplate zdravstvenog osiguranja nezaposlenih osoba u 2010. godini.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu