Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

U BiH siromašno svako peto domaćinstvo

Go down

Network | Pribava U BiH siromašno svako peto domaćinstvo

Komentar by Admin on Sun 20 Dec 2009, 02:26

Posljednji podaci Razvojnog programa Ujedinjenih nacija pokazuju da, uprkos stabilnom ekonomskom rastu tokom protekle decenije, gotovo jedno od pet domaćinstava u BiH živi ispod granice siromaštva.


"Najnoviji podaci pokazuju visok nivo siromaštva domaćinstava u kojima je glava domaćinstva /po radnom statusu/ penzioner /19,5 odsto/, nezaposlena ili osoba koja traži posao /23,4 odsto/, domaćica /25,5 odsto/ ili osoba s invaliditetom /44,4 odsto/", navodi se u najnovijim brošurama Razvojnog programa UN.

"Nezavisne novine" u sutrašnjem broju navode da i članovi nevladinog sektora, čiji je prioritetni smjer djelovanja zaštita potrošača, smatraju da je "sramotno" da u zemlji u kojoj je sve više gladnih neki nemaju načina da dođu do besplatnog obroka.

"Istiniti podaci, bez ikakvog 'kriziranja', glase da oko 48 odsto stanovništva u BiH živi u zoni siromaštva, dok je 18 odsto ispod linije koja označava kritično siromaštvo. Takve procjene su dale sve relevantne institucije koje se bave statistikom", rekao je sekretar Udruženja za zaštitu interesa potrošača BiH Mesud Lakota.

On je naveo da u BiH 50 odsto penzionera prima mjesečno svega 320 KM, te da je u BiH oko pola miliona nezaposlenih, što je dovoljno relevantan dokaz da je javna kuhinja u svakom gradu prijeko potrebna.

Prema njegovim riječima, ima i onih kojima je potreban besplatan obrok, ali zbog ponosa, emocija i stida, ne mogu skupiti hrabrosti, odnosno "padati tako nisko" da traže milostinju.

(Sarajevo-x.com)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu