Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Premije zdravstvenog osiguranja za 2010. ostaju 16 KM

Go down

Network | Pribava Premije zdravstvenog osiguranja za 2010. ostaju 16 KM

Komentar by Admin on Wed 09 Dec 2009, 02:31

Gradjani TK će i u sljedećoj godini za premiju zdravstvenog osiguranja izdvajati 16 KM.


Zavod zdravstvenog osiguranja ovu je odluku donio nakon usaglašavanja sa resornim ministarstvom i sagledavanja kompletne finansijske situacije u kojoj se osiguranici nalaze. Medjutim, i kad bi sve premije bile uplaćene u januaru sredstava za cjelokupni „paket“ zdravstvene zaštite gradjana sa područja TK neće biti.
Premija zdravstvenog osiguranja od 36 maraka bila bi mnogo bliža realnom stanju ali i dalje nedovoljna. Ipak, zbog krize u kojoj se nalazimo u Zavodu su prihvatili da iznos premije ostane na ovogodišnjem nivou.
U zavodu procjenjuju ovo vrlo niska premija i da neće obezbijediti dovoljno sredstava za obezbijedjenje punog obima prava a to su zdravstvena zaštita i liječenje u primarnoj bolničkoj rehabilitaciji, lijekovi, ortopedska pomagala, naknade plaća za vrijeme bolovanja i da će prihodi Zavoda ostati u najboljem slučaju na nivou prošle godine.
Prije sedam godina prihvaćena odluka o takozvanom neposrednom učešću osiguranika na području TK u Federaciji je predstavljana kao model koji bi trebalo prepisati. Medjutim, zbog finansijske krize priliv sredstava je smanjen. Stoga će, prema riječima Aide Hadžić, moguće smanjenje učešća u lijekovima koje Zavod zdravstvenog osiguranja finansira stopostotnim iznosom ali i ortopedskim pomagalima. Uplata premije će početi 1. januara 2010. i trajaće čitav mjesec.
Zavod će insisitirati da produženja roka ne bude jer moraju obezbijediti prihod u januaru kako bi osigurali kontinuiranu zdravstvenu zaštitu na postojećem nivou i kvalitetu.
Ovo bi, prema riječima Hadžić, mogla biti posljednja godina uplate ovog tipa dodatnog osiguranja jer je Parlament Federacije BiH donio osnovni paket prava koji ne predvidja premiju.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu