Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Dvojica ribara preživjela udar groma

Go down

Network | Pribava Dvojica ribara preživjela udar groma

Komentar by Admin on Wed 01 Jul 2009, 00:28

Amir Omerović i Nermin Šestan zadržani na promatranju u Domu zdravlja...


Šestan i Omerović u Hitnoj pomoći

Poznati gračanički nogometaš i uspješni ugostitelj Amir Omerović (47) i njegov radnik Nermin Šestan (22) iz Donje Lohinje jučer su pukim slučajem i samo zahvaljujući nizu sretnih okolnosti ostali živi. Jučerašnji dan obojica će od sada slaviti kao novi rođendan.

Oni su u 14 sati stigli na obale rijeke Spreče, na lokaciji Starača, u ribolov. Nisu štapove ni zabacili, a počelo je veliko nevrijeme, praćeno vjetrom, kišom i grmljavinom. Sklonili su se u automobil koji je bio parkiran u blizini jednog velikog drveta nasred Sprečanskog polja.

- Kada je oluja potpuno prestala, izašli smo iz automobila, a Nermin je u šali kazao: "Pucaj sada grome". Nije čestito ni izgovorio posljednju riječ kada je jako sijevnulo, a odmah potom čuo se snažan prasak. Držao sam kišobran u ruci s metalnom šipkom i on je odbačen desetak metara dalje od nas. Kada se malo stišalo, ustali smo sa zemlje, nismo mogli progovoriti ni jednu riječ - kaže Omerović.

Obojica su se odmah javili u Službu hitne pomoći u Gračanici, gdje su zbrinuti. Doktorica Zehra Karahasanović je rekla da su ribari imali puno sreće. Da li je grom pogodio kišobran ili je udario u drvo, veliko je pitanje.

Kod Šestana je krvni pritisak bio enormno visok, te je dobio nekoliko injekcija, stanje kod Omerovića je puno bolje. Ipak, obojica su ostali na promatanju uz budno oko gračaničkih ljekara.

(avaz.ba)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu