Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

Popunjenost nekih hotela svega 20 posto

Go down

Network | Pribava Popunjenost nekih hotela svega 20 posto

Komentar by Admin on Sun 21 Jun 2009, 14:00


Turistička sezona u jedinom bosanskohercegovačkom gradu na moru Neumu ove godine je potpuno podbacila, a popunjenost kapaciteta u nekim hotelima je manja i za 80 posto u odnosu na prošlu godinu.Iz hotela ističu kako je najveći problem s popunjenošću u srpnju i kolovozu, koji su dosad bili udarni mjeseci, te da će tek rijetki uspjeti ostati likvidni ukoliko se nekim čudom situacija ne popravi.
Prema riječima Zdravka Hribara, šefa recepcije hotela Zenit, trenutačno je popunjeno 60 posto kapaciteta ovog hotela, te da su za to najviše zaslužene ekskurzije i seminari koji se tradicionalno održavaju u svibnju."Čak su i ekskurzije opale za 50 posto u odnosu na prošle godine. U ovom mjesecu u hotelu imamo 15-20 škola, a prije smo imali oko 40 škola", kazao je Hribar.Dodaje kako se ovaj hotel suočio i s činjenicom da po prvi put u posljednjih nekoliko godina nisu obnovljeni fiksni ugovori s pojedinim agencijama, koji automatski popunjavaju 60 posto kapaciteta u sezoni. "Pola hotela je prazno čim nisu obnovljeni ovi ugovori. Nadamo se individualnim rezervacijama, ali i one slabo idu”, ističe Hribar.
Iz ovog hotela smatraju kako glavni razlog slabog odaziva gostiju ne leži u velikoj gospodarskoj krizi, te su cijene smještaja digli za 5 do 6 posto u odnosu na prošlo ljeto.
"Vjerojatno je jedan od razloga prezasićenost, jer se radi o gostima koji su nekoliko godina zaredom dolazili u Neum, a drugi razlog je i otvaranje novi jeftinijih destinacija poput Egipta, Grčke, gdje sve češće odlaze gosti iz istočne Europe", naglašava Hribar za Dnevni list. Iz hotela Stela smatraju kako će ljudi koji su putovali i dalje putovati bez obzira na krizu.
Međutim, ni oni nisu zadovoljni rezervacijama za ovogodišnju ljetnu sezonu. Ističu kako dosad imaju jako malo rezervacija, te da očekuju da će se situacija popraviti.
“Znate kakav je kod nas svijet, svi čekaju posljednji trenutak za rezervaciju”, naglasili su iz ovog hotela.Kako su potvrdili iz hotela Adria, sezona je podbacila potpuno, a u predsezoni bilježe 80 posto manje rezervacija u odnosu na prošlu godinu.Davor Krešić, šef prodaje u hotelu Sunce, je kazao kako pad rezervacija bilježe već u predsezoni.
"Taj pad će biti od nekih desetak posto i to je odličan rezultat za nas budući da je situacija po drugim destinacijama, a i hotelima puno gora. Jedini problem su srpanj i kolovoz, koji su prema sadašnjim rezervacijama mrtvi", kazao je Krešić.Dodaje kako se nada da će se nešto dogoditi i da će u posljednji tren krenuti prodaja smještaja i za ova dva mjeseca.
"Svi gosti se boje, čekaju nekakav pad cijena. Već smo počeli partnerima davati popuste, tako da se nadamo da će to uroditi plodom", ističe Krešić. Zaključio je kako je glavni uzrok fijaska ove turističke sezone financijska kriza jer su gosti ovog hotela uglavnom stranci iz Španjolske, Češke, Slovačke i Poljske, koji su potpuno podbacili.

(RTVTK)

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu