Network | Pribava
Dobrodošli Na Staru Web Stranicu. Molim Sve Goste I Članove Da Se REGISTRUJU Na Novu Oficijalnu Stranicu http://pribava.info/ . Hvala Na Razumijevanju !!!

S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava - Pribava Info Te@m
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!

VIDEO : Novi potres snažno zatresao središnju Italiju, broj žrtava popeo se na 228

Go down

Network | Pribava VIDEO : Novi potres snažno zatresao središnju Italiju, broj žrtava popeo se na 228

Komentar by Admin on Wed 08 Apr 2009, 00:07

Nešto prije 20 sati novi je snažni potres jačine 5,6 stupnjeva po Richteru zatresao središnju Italiju, prenose talijanski mediji. Doznajemo da su znanstvenici danas predvidjeli mogućnost novih većih pomaka u zemljinoj kori.


Potraga za preživjelima u potresu u ItalijiNakon potresa u noći s nedjelje na ponedjeljak, koji je sravnio sa zemljom mjesta u regiji Abruzzo, pri čemu je posebno stradao gradić L'Aquila, tlo se neprestano trese sve do danas. Čak 280 potresa pogodilo je središnju Italiju u posljednja dva dana.U ponedjeljak je tako zabilježen još jedan jak potres, kao i danas ujutro, da bi se večeras tlo ponovno snažno zatreslo. Do udara je došlo u 19.47, prema informacijama RAI-ja.

Prema pisanju talijanske novinske agencije ANSA-e, broj poginulih narastao je na 228. Više od 70 tisuća ljudi ostalo je bez krova nad glavom i žive pod šatorima. Tisuće spasilaca i volontera vode borbu s vremenom tražeći preživjele ispod ruševina, koji kako vrijeme prolazi imaju sve manje šansi da dočekaju spas. 42 sata nakon najstrašnijeg potresa koji je Italiju pogodio u posljednja tri desetljeća, iz ruševina je izvučena živa žena.

Premijer Silvio Berlusconi danas je zahvalio na ponuđenoj pomoći sa svih strana svijeta, rekavši kako je Italija bogata zemlja te ima dovoljno sredstava da se sama nosi s ovom katastrofom. U L'Aquili je mrtvačnica improvizirana u zgradi u kojoj se inače nalazi škola financijske policije.

>> Broj poginulih narastao na 207, tlo u Italiji i dalje podrhtava

>> Predvidio potres, prijavili ga jer širi paniku


Gioacchino Giuliani


A trenutačno najtraženiji čovjek na svijetu, Gioacchino Giuliani, talijanski seizmolog, koji je predvidio potres u za L’Aquilu, svoju je obitelj evakuirao iz grada oko ponoći, nekoliko sati prije potresa, izjavio je za jednu talijansku televizijsku postaju, kojoj je intervju dao na terenu, gdje radi kao volonter. 'Svoju sam djecu spasio, ali tuđa su poginula', rekao je Giuliani. Njegova nam je supruga u telefonskom razgovoru potvrdila kako ga neprestano zovu nebrojene televizijske postaje diljem svijeta. Giuliani je svoje predviđanje temeljio na koncentracijama plina radona oko seizmički aktivnih područja.

Podsjetimo, Giuliani je predvidio veliki potres, ali je prijavljen vlastima zbog širenja panike među stanovništvom.

_________________
S Poštovanjem Vaš
Network | Pribava
Dobro Nam Došli I Ljuti Ne Otišli !!!


avatar
Admin
Admin
Admin


Broj komentara
Broj komentara:
874/1000  (874/1000)

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu